Tradewaysdocs

Społeczności

Dołączaj do społeczności tradingowych i uczestnicz w rozmowach na ich kanałach.

Społeczności

Społeczności to wspólne przestrzenie do dyskusji grupowych. Otwórz Floor z paska ikon, a następnie Społeczności.

Strona Społeczności pokazuje Twoje prywatne społeczności oraz sekcję Odkrywaj ze społecznościami publicznymi. Społeczności publiczne pozostają w tej sekcji także po dołączeniu. Wybierz społeczność, aby otworzyć listę kanałów, a następnie kanał, aby czytać i wysyłać wiadomości.

Dołączanie do społeczności

Wybierz Dołącz przez link, aby użyć zaproszenia od właściciela społeczności. Przed dołączeniem sprawdź jej nazwę. Zaproszenie może wygasnąć lub przestać być dostępne. Jeśli Tradeways nie może go otworzyć, poproś właściciela o nowy link.

W sekcji Odkrywaj wybierz Dołącz przy społeczności publicznej. Po dołączeniu w tej samej sekcji pojawi się przycisk Otwórz. Wybierz Wczytaj więcej, aby zobaczyć kolejne społeczności.

Wybierz Utwórz społeczność, aby założyć prywatną społeczność. Wymaga to planu Pro. Jeśli Twój plan nie obejmuje tej funkcji, w oknie tworzenia pojawi się opcja zmiany planu.

Dostęp do społeczności

Każda społeczność zarządza swoimi kanałami, rolami, moderacją i ustawieniami powiadomień. Widzisz tylko kanały dostępne dla Twojej roli. Właściciel lub moderator społeczności może usunąć treści albo odebrać dostęp zgodnie z zasadami tej społeczności.

Społeczności nie zmieniają Twoich kont tradingowych. Nie udostępniaj na kanale prywatnych informacji o koncie, chyba że chcesz, aby zobaczyli je inni członkowie.

Kontrola bezpieczeństwa

Tradeways sprawdza nowe i edytowane wiadomości w społecznościach, udostępnione karty Trade oraz załączone obrazy przed ich opublikowaniem. Treści, które nie przejdą kontroli bezpieczeństwa, nie zostaną opublikowane. Jeśli kontrola jest tymczasowo niedostępna, wersja robocza pozostaje dostępna, aby można było spróbować ponownie później.

Do wiadomości można załączać wyłącznie obrazy PNG, JPEG lub WebP. Każdy obraz może mieć do 8 MB, a łączny limit dla jednej wiadomości wynosi 16 MB.

Zgłaszanie lub blokowanie członka

Otwórz menu przy wiadomości lub obok członka. Wybierz Zgłoś, aby wysłać zgłoszenie do moderatorów społeczności. Wybierz Również zablokuj w formularzu zgłoszenia, jeśli chcesz także zablokować tego członka. Zgłoszenie nie usuwa członka ani nie wyklucza go ze społeczności.

Wybierz Zablokuj, aby zablokować członka bez wysyłania zgłoszenia. Ty i zablokowany członek nie możecie już widzieć swoich wiadomości, statusu online ani profilu. Każde udostępnienie w ramach mentoringu między Wami zostaje zakończone. Odpowiedź na ukrytą wiadomość pokazuje Wiadomość od zablokowanego użytkownika.

Wybierz Odblokuj w menu społeczności lub zarządzaj zablokowanymi użytkownikami w ustawieniach prywatności. Możesz zablokować maksymalnie 1 000 użytkowników.

On this page